Alle planter er bevidsthedsudvidende!

Det er netop en af de essentielle elementer som plantebevidsthed lærer os om: de strækker vores horisonter, udvider mulighederne for hvad der er muligt. De arbejder gennem vores fantasi, og lærer os at træde hinsides vores programmerede tremmer og ud i virkeligheden, ud i friheden, ud i det bevidste valg, ud i naturens symfoni, i harmoni.

Det kan være med planter der er psykoaktive såsom Cacao eller psykedeliske som ayahuasca (aya + chacruna), men jeg mener virkelig ALLE planter - også vores danske æbletræer, Birketræer eller “ukrudt”. Jeg har især en stor kærlighed for de vilde "ukrudts" planter :)
Planterne kommer op og blomstre præcis på det tidspunkt i årshjulet hvor der er allermest brug for deres medicin. Det hele er forbundet, og vi kan træde med dem ind i hjulet, og få gavn af deres visdom og medicin - for krop, sind og ånd.

Kamille er bevidsthedsudvidende. Nærmest fysisk, mærker jeg denne plante åbne min horisont for nye perspektiver når jeg arbejder med den. Den lærer mig at kunne arbejde med f.eks. min vrede og frustration fra et bevidst sted. Den skaber mere plads indeni mig (udvider væggene i mit sind), så jeg kan se det hele mere klart, roligt og kærligt. Er dét ikke bevidsthedsudvidende?

Der er så meget visdom, læring, healing, næring og magi lige udenfor vores dør (og indenfor ;)). Planternes magi er ikke for de få udvalgte, dem der er ekstra vølve-agtige eller ekstra-sensitive. Det er heller ikke kun superfood og magiske planter fra junglen der kan åbne for livets magi. Nej, Dét at arbejde med plantvisdom, plantemedicin og plantebevidsthed med vores lokale planter er vores arv og vores privilegium som mennesker på denne smukke jord. Dét at arbejde med planter som medicin (på en bevidst og respektfuld måde) er i min optik et af de største “kærlighedsoprør” vi kan gøre. Det er at hjemkalde vores arv som forbundet jord-boere, som hekse, som medicinmænd og kvinder, som vismænd og kvinder, som healere - som mennesker på denne klode. At tage vores healing, vores krop og det økosystem vi er en del af i vores egne kærlig hænder.

Hvordan lærer vi så at udvide vores bevidsthed med planter? Vi lærer vi at lytte dybt. Lærer at indgå i relation med naturen, fremfor blot at bruge af den. Lærer at spørge om lov, og spørge til råds. Lærer at blive langsomme og nærværende. At blive bevidste i dette magiske øjeblik.
Vi behøver ikke nogen patriarkalsk autoritet med en stor bog fortælle os hvad vores krop, jord og healing har brug for - det vi har brug for er at lære at lytte. Lytte til den visdom der allerede er overalt i naturen indeni og rundt om os.

Det er netop det jeg hjælper mine klienter med i alt hvad jeg laver. At lytte til naturens hvisken indeni og rundt om os. At udvide horisonterne for hvad der er muligt. Åbne op for porten til planternes rige og lade dem guide os i vores rejse og dans med livet. At åbne op for livets magi.

Nysgerrig?
Book en individuel plante-session med mig, kom til en af vores kakao ceremonier, eller vær med til en plante initiering.

Næste plante vi arbejder med i ceremoni sammen med kakao og initiering er den fantastiske Morgenfrue (Calendula).

Næste Kursus er vores Shamanistisk Kakao Facilitator Uddannelse

Previous
Previous

A story of creation

Next
Next

Det “bare” at sidde med en plante